Pyhäköt

Harjukatu 5, Lahti

Pyhän Kolminaisuuden muistolle pyhitetyn pääkirkon on  vihkinyt piispa Aleksanteri 9.12.1956. Kirkon on suunnitellut arkkitehti Toivo Paatela. Ikonostaasin on suunnitellut ylidiakoni Leo Kasanko. Pääikonit on maalannut Irene Schütz. Seurakuntasali on valmistunut vuonna 1980. Salin on suunnitellut arkkitehti Tauno Niemioja.

Seurakuntakeskuksen ja kirkon peruskorjauksen suunnittelu sekä kirkon sisätilojen uudelleen järjestely: arkkitehti, pastori Matti Porkka vuonna 2004.

Tsasounankuja 1, Hyvinkää
Hyvinkään ortodoksinen kirkko, kuva: Mikko Junes

Karjalan valistajien muistolle tsasounaksi vihkinyt piispa Aleksanteri 14.7.1963, ja kirkoksi vihkinyt metropoliitta Leo 27.10.1996. Alkuperäisen pyhäkön on suunnitellut arkkitehti Laura Järvi-Larkas. Kirkon laajennuksen ja seurakuntakeskuksen suunnittelija on arkkitehti Sakari Siitonen (1995).

Hämeenkatu 6, Heinola
Heinolan ortodoksinen kirkko, kuva: Martti Malinen

Kristuksen taivaaseen astumisen muistolle tsasounaksi vihkinyt piispa Aleksanteri 6.12.1956. Metropoliitta Johannes vihkinyt kirkoksi 31.8.1986. Karjalaistyylisen kirkkorakennuksen on suunnitellut arkkitehti P. E. A. Nordström. Kirkon ikonostaasin suunnittelu arkkitehti Ivan Kudrjavtsev 1986. Kirkon sisätilojen kunnostuksen suunnittelu arkkitehti Ismo Kirmonen vuonna 2005.

Keskikatu 4, Kausala

Neitsyt Marian syntymän muistolle vihkinyt arkkipiispa Leo 12.10.2003. Kausalan tsasounan on suunnitellut rak.ins. Aarre Laiho Salon tsasounan pohjalta. Rakennuttajana toimi Iitin ortodoksiapiiri ry.

Valtakatu 3, Riihimäki
Ortodoksinen toimitila Minea Riihimäellä, kuva: Mikko Junes
Lahden seurakunnan uusin pyhäkkötila Minea sijaitsee Riihimäellä. Mineassa järjestetään seurakunnan jumalanpalveluksia vähintään kahdesti kuukaudessa sekä lisäksi maallikkorukoushetkiä ja muuta toimintaa, mm. näyttelyjä. Aivan Riihimäen ydinkeskustassa sijaitseva tila on otettu käyttöön joulukuussa 2010. Tila on avoinna lauantaisin klo 13–16 ja palvelusten aikana sekä tilauksesta muulloinkin. Yhteyshenkilö: Meri-Helga Mantere, 040 552 9378, meri-helga.mantere@kolumbus.fi

Minean nettisivut
 

 

Toivolantie 15, Orimattila

Pyhien apostolien Pietarin ja Paavalin tsasouna sijaitsee Orimattilassa, Tapani Viiliäisen perheen pihapiirissä. Tsasounan praasniekkaa vietetään 29.6. Pietarin ja Paavalin juhlan yhteydessä. Palveluksia voi olla satunnaisesti muulloinkin kesäaikaan.

Katso valokuvia liturgiasta Orimattilassa elokuussa 2011 TÄÄLTÄ