Nuoriso- ja perhetyö

AJANKOHTAISTA:

Ekaluokkalaisten koulutielle siunaaminen järjestetään seurakunnassamme 13.8. klo 17. Aloitamme lyhyellä rukoushetkellä kirkossa. Toimituksen jälkeen siirrymme juhlasaliin, jossa nautimme kirkkokahvit ja tutustumme alueen ortodoksisen uskonnon opettajiin. Kaikki ekaluokkalaiset perheineen tervetuloa!

Perheiden syyspäivä ja kalaretki Pyhäkankaan leirikeskuksessa 10.9. Ohjelmassa on klo 10 alkava liturgia, jonka jälkeen ruokailu, ulkoilua, kalastelua, nuotiolla istuskelua ja saunomismahdollisuus. Tarkempi ohjelma ilmoitetaan seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa.

 

YLIOPPILAAT JA AMMATTIIN VALMISTUVAT

Seurakuntamme haluaa muistaa keväisin ja syksyisin uusia ylioppilaita ja ammattiin valmistuvia seurakunnan jäseniä. Ilmoita tietosi seurakunnan virastoon (jyvaskyla@ort.fi). 

2017 LEIRIT

Seurakuntamme nuorten kristinoppileiri on Pyhäkankaalla 9.–16.6.2017. Päätösliturgia, todistustenjako sekä sukulaisille tarkoitettu juhla-ateria ovat lauantaina 17.6. Jyväskylän Kristuksen ylösnousemuksen kirkossa. Ilmoittautuminen leirille hetimiten nuorisokanttorin kautta!

Lasten ja varhaisnuorten leiri 19.–22.6.2017

Ohjelmassa on pelejä, leikkejä, ruokaa ja rukousta sopivassa määrin, ja tietenkin uusia ja vanhoja kavereita, saunan lämpoä ja uinnin riemua. Leiri on tarkoitettu 7-14 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Lisätietoja nuorisokanttori Jooalta p. 0500 991 621, ilmoittautumiset osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson@ort.fi 21.5. mennessä. Leirin hinta on 60 €/seurakunnan jäsen, muiden osallistujien osalta hinta määräytyy erikseen.

Musiikkileiri 26.-29.6.2017

Leiri on suunnattu 13-18 -vuotiaille nuorille. Ohjelmassa monipuolisia musiikkityöpajoja ja muuta mukavaa. Leiri järjestetään yhteistyössä Joensuun ja Ilomantsin seurakuntien kanssa. Lisätietoja nuorisokanttori Jooalta p. 0500 991 621, ilmoittautumiset osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson@ort.fi 21.5. mennessä. Leirin hinta on 70 € / leiriläinen. 

Jatkis kesän kristinoppileiriläisille järjestetään Pyhäkankaalla 1.-3.9. Ilmoittautua voi kanttori Jooalle

Nuorten aikuisten viikonloppua vietetään Pyhäkankaan leirikeskuksessa 29.9.-1.10. Varaa päivät kalenteriin jo nyt! Tarkemmat tiedot myöhemmin.

KERHOT

NUORTENILLAT jatkuvat KESKIVIIKKOISIN klo 18. Ilta alkaa yleensä ehtoopalveluksella kirkossa ja jatkuu nuorisotilassa rennon tekemisen ja napostelun merkeissä. Nuorten iltoja ei pidetä silloin, kun lukiossa on koeviikko. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa. Tervetuloa! 

NUORISOKUORO kokoontuu maanantaisin klo 17 seurakunnan juhlasalissa viikosta 36 eli 4.9. alkaen. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa. Tervetuloa! 

LAPSIKUORO / MUSAKERHO on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Kerhossa lauletaan, kokeillaan erilaisia soittimia ja musisoidaan eri tavoin. Kokoontumiset seurakunnan juhlasalissa joka toinen tiistai klo 17-18 viikosta 35 eli 29.8. alkaen. Tervetuloa mukaan! 

PERHEKERHO on Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kohtaamispaikka lapsiperheille. Kerhoon ovat tervetulleita lasten ja vanhempien lisäksi myös isovanhemmat ja kummit, ja kerhoon voi tulla mukaan, vaikkei olisikaan ortodoksisen kirkon jäsen. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 10–11.30 viikosta 36 eli 6.9. alkaen. Keskiviikon kokoontumisten ohjelma on pääsääntöisesti suunniteltu vauvaperheille ja maanantain kokoontumisten ohjelma vähän isommille lapsille, mutta kumpaan tahansa ryhmään voi tulla mukaan lasten ikään katsomatta. Yleensä kokoontumispaikkana on seurakunnan nuorisotila osoitteessa Rajakatu 39. Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Ohjelmaan voi tulla silloin tällöin muutoksia, joten kannattaa seurata tiedotusta! Tervetuloa mukaan toimintaan! 

ELOKUVAKERHO

Seurakunnassa toimii kansainvälinen elokuvakerho, joka kokoontuu kerran kuussa sunnuntai-iltaisin. Maksuttomissa näytöksissä esitetään elokuvia eri maista ja maanosista englanniksi tekstitettynä, ja näytösten lopussa on mahdollisuus keskustella elokuvasta. Näytösten tarkemmat ajankohdat ja tiedot ilmoitetaan elokuvakerhon sekä seurakunnan Facebook-sivuilla; voit myös liittyä postituslistalle laittamalla sähköpostia osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson@ort.fi. Kansainvälisten näytösten lisäksi ohjelmassa on myös suomeksi tekstitettyjä näytöksiä seurakunnan eri toimintapiireissä.

Toimintapiirien näytöksistä tiedotetaan seurakunnan Facebook-sivulla ja ne ovat avoimia kaikille.

Loppukevään teemana elokuvakerhossa on ihmisoikeudet. Kevään viimeinen esitys on su 14.5. klo 18.

 

SUNNUNTAIKERHO

Sunnuntaikerho on tällä hetkellä tauolla. Mikäli haluaisit itse olla vapaaehtoisena sunnuntaikerhon ohjaajana, ota yhteyttä virastoon.

Etsimme kerhoihin vetäjiä: jos olet kiinnostunut vetämään lasten tai nuorten kerhoja, ilmoittaudu virastoon ja jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä. Kerhon vetämisestä maksetaan palkkio ja siihen menee aikaa muutama tunti viikossa.

 

 

 

 

 

Tulostettava sivu