Nuoriso- ja perhetyö

 
 

AJANKOHTAISTA:

Leirinohjaajia haetaan!

Ohjaajahaku kesän leireille alkaa 1.2. ja päättyy 28.2.! Lähetä siis vapaamuotoinen hakemus helmikuun aikana osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson[AT]ort.fi.

Kirjoita hakemukseen ainakin nimi, ikä, puhelinnumero, osoite, s-postiosoite, sekä mille leirille haluaisit, harrastuksia, työkokemusta, osaamisia, mahdollinen EA-kortti, hygieniapassi, koulutukset (myös ONL:n ohjaajakoulutukset, jotka vaaditaan kaikilta ohjaajilta) ja miksi juuri sinut kannattaa valita ohjaajaksi. Hakemuksella on väliä, joten kirjoita se huolellisesti ja selkeästi.

Jyväskylän kristinoppileiri pidetään Pyhäkankaalla 9.-16.6. (ohjaajat saapuvat leirille jo 8.6.!) ja lasten ja varhaisnuorten leiri 25.-28.6. Hakea kannattaa molemmille leireille, jotta pääsee jommallekummalle. Ensimmäisen vuoden ohjaajia valitaan pääsääntöisesti lasten ja varhaisnuorten leirille.

Kaikilta hakijoilta edellytetään vähintään ONL:n Leirinohjaaja 1 -kurssin suoritus. Ohjaajaksi valittujen tulee suorittaa myös Leirinohjaajan jatkokurssi, josta tiedotetaan myöhemmin.

Kaikki saapuneet hakemukset kuitataan, eli jos sinulle ei viikon sisällä kuulu vastausta, niin kysele perään.

Leirinohjaajan tehtävä on työsuhde, josta maksetaan palkkaa. Sen takia on välttämätöntä, että luet sähköpostisi ja vastaat kaikkiin hakemustasi ja mahdollista valintaa koskeviin viesteihin huolellisesti.

Virpomavitsapaja

Mahdollisuus virpomavitsojen tekoon kaikille halukkaille tarjoutuu viikoilla 11 ja 12 (12.–23.3.). Vitsapaja on auki viraston aukioloaikoina (ma–pe, klo 9–12) sekä liturgian jälkeen su 18.3. seurakunnan nuorisotilassa. Lisäksi Lasaruksen lauantaina 24.3. on mahdollisuus vitsojen tekoon seurakunnan toimintapäivän yhteydessä. Pajalla on valmiina vitsojen tekoon tarvittavat materiaalit ja välineet. Tervetuloa!

Palmusunnuntai 25.3.

Lapset virpovat kirkkoon tulijat virpomavitsapajassa syntyneillä vitsoilla. Virpomispalkkiot jaetaan mukana olleille lasten pääsiäisenä. Kaikki rohkeasti mukaan!

Lasten pääsiäinen ma 2.4. 

Juhla alkaa liturgialla kirkossa klo 10, minkä jälkeen ruokailu, kellonsoittoa ja ohjelmaa sekä virpomapalkkioiden jako. Tervetuloa!

Nuorten viikonloppu 14.-15.4.

Jyväskylän ja Kuopion seurakuntien nuorten yhteistä viikonloppua vietetään Jyväskylän seurakuntakeskuksessa 14.-15.4. Ohjelmassa on pelailua, pingistä, hyvää ruokaa, saunomista, kirkossa olemista ja rentoa yhdessäoloa. Sitovat ilmoittautumiset 1.4.2018 mennessä kanttori Jooalle. Tapahtuma on ilmainen, mutta paikkoja on rajoitetusti - siis varmista omasi ilmoittautumalla pikimmiten!

YLIOPPILAAT JA AMMATTIIN VALMISTUVAT

Seurakuntamme haluaa muistaa keväisin ja syksyisin uusia ylioppilaita ja ammattiin valmistuvia seurakunnan jäseniä. Ilmoita tietosi seurakunnan virastoon (jyvaskyla@ort.fi). 

2018 LEIRIT

Perinteinen perheiden, lasten ja nuorten ikonileiri pidetään jälleen Pyhäkankaalla 4.-7.6.2018. Tule maalaamaan ikoneita, uimaan, saunomaan ja paistamaan makkaraa heti kesälomasi alkuun. Ilmoittautumiset seurakunnan virastoon, jyvaskyla(AT)ort.fi, 1.5. mennessä. Leirin hinta on 70 € / ikonimaalari ja 50 € / muut osallistujat.

Kristinoppileiri järjestetään 9.–16.6.2018 Pyhäkankaalla, päätösliturgia ja kirkkokahvit sunnuntaina 17.6. Jyväskylässä. Lisätietoja nuorisokanttori Jooalta p. 0500 991 621. Leirille ilmoittautuminen on päättynyt: peruutuspaikkoja voi tiedustella osoitteesta jooa.sotejeff-wilson(AT)ort.fi. Leirin hinta seurakunnan jäseniltä on 100 €, muiden osallistujien hinta määräytyy erikseen.

Lasten ja varhaisnuorten leiri 25.-28.6. Pyhäkankaalla. Leiri on tarkoitettu 7-14 -vuotiaille. Lisätietoja nuorisokanttori Jooalta p. 0500 991 621, ilmoittautumiset osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson(AT)ort.fi 21.5. mennessä. Leirin hinta on 60 €/seurakunnan jäsen, muiden osallistujien osalta hinta määräytyy erikseen.

Kaikille nuorille iästä ja taidoista riippumatta suunnattu Nuorten ortodoksinen musiikkileiri järjestetään tänäkin kesänä Pyhäkankaan leirikeskuksessa 30.7.-2.8.

Leirillä lauletaan ortodoksista kirkkolaulua, erilaista kuoro- ja lauluyhtyemusiikkia, soitetaan ja lauletaan kevyttä musiikkia, nuotiolauluja ja tehdään kaikkea musiikkiin liittyvää osallistujien harrastuneisuuden ja toiveiden mukaan. Laulunopettajat Alina Saarento ja Ella Kinnunen antavat yksityisopetusta ja johdattelevat meitä musiikin ilon löytämiseen. Lisää yksityiskohtia ohjelmasta varmistuu pitkin kevättä.

Leirin lähtökohtana ovat jumalanpalvelukset, hyvä ruoka, rento tunnelma, yhdessäolo ja musiikin ilo. Ilmoittautuminen 15.6. mennessä osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson(AT)ort.fi. Leirin hinta on 40 €/leiriläinen. Tervetuloa mukaan!

KERHOT

Nuorten illat jatkuvat parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 18 kirkossa alkavan ehtoopalveluksen jälkeen nuorisotilassa rennon tekemisen ja yhdessäolon merkeissä. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa tai Instagramissa jkl_ort_nuoret. Tervetuloa!

Nuorisokuoro kokoontuu maanantaisin klo 17 seurakuntakeskuksessa. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa. Tervetuloa!

Lapsikuoro / musakerho on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Kerhossa lauletaan, kokeillaan erilaisia soittimia ja musisoidaan eri tavoin. Kokoontumiset nuorisotilassa (seurakuntakeskuksen alakerta) parillisten viikkojen tiistaisin klo 17-18. Tervetuloa mukaan!

Perhekerho on Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kohtaamispaikka lapsiperheille. Kerhoon ovat tervetulleita lasten ja vanhempien lisäksi myös isovanhemmat ja kummit, ja kerhoon voi tulla mukaan, vaikkei olisikaan ortodoksisen kirkon jäsen. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 10-11.30. Yleensä kokoontumispaikkana on seurakunnan nuorisotila osoitteessa Rajakatu 39. Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Ohjelmaan voi tulla silloin tällöin muutoksia, joten kannattaa seurata tiedotusta. Tervetuloa mukaan toimintaan! 

POIKIEN PONOMARIKERHO

Poikien ponomarikerho kaikille kuusi vuotta täyttäneille seurakuntamme pojille ja nuorille miehille kokoontuu kerran kuussa. Lisätietoja kerhosta ja kokoontumisten aikataulusta isä Kaarlolta (040 501 0324 / kaarlo.saarento@ort.fi). Tervetuloa rohkeasti mukaan!

 

LASTEN KIRKKOKERHO

Alle kouluikäisille ja alakoululaisille lapsille tarkoitettu kirkkokerho kokoontuu kerran kuussa. Seuraavat kokoontumiset ovat sunnuntaina 11.3., 15.4. ja 6.5. klo 10 seurakunnan nuorisotilassa (Rajakatu 39, seurakuntakeskuksen alakerta). 

Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Kerhoon ovat tervetulleita alle kouluikäiset lapset sekä alakoululaiset. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. Tervetuloa mukaan!

 

Etsimme kerhoihin vetäjiä: jos olet kiinnostunut vetämään lasten tai nuorten kerhoja, ilmoittaudu virastoon ja jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä. Kerhon vetämisestä maksetaan palkkio ja siihen menee aikaa muutama tunti viikossa.

 

 

 

 

 

Tulostettava sivu