Nuoriso- ja perhetyö

 
 

AJANKOHTAISTA:

 

2018 LEIRIT

Venäjänkielinen perheleiri 17.-19.8.2018 Pyhäkankaan leirikeskuksessa Uuraisilla. Leirin ohjelmassa on muun muassa slaavinkielisiä jumalanpalveluksia, venäjänkielistä opetusta, lapsille omaa ohjelmaa sekä saunomista ja ulkoilua. Leirille ovat tervetulleita kaikenikäiset seurakuntalaiset perheineen.

Leirin hinta seurakunnan jäsenille on 40 €/aikuinen ja 20 €/lapsi tai yhteishinta 100 €/perhe (4 henkilöä tai enemmän). Seurakuntaan kuulumattomille osallistujille leirimaksu on kaksinkertainen. Leirimaksu sisältää majoituksen ja ruokailut. Ilmoittautumiset pe 3.8. mennessä Lidialle, lidiaukkonen@suomi24.fi tai p. 040 718 8739.

Kesän kriparilaisten jatkis pidetään Pyhäkankaalla 14.-16.9. Ilmoittautuminen osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson(AT)ort.fi 31.8. mennessä.

EKALUOKKALAISTEN KOULUTIELLE SIUNAAMINEN

Ekaluokkalaisten koulutielle siunaaminen järjestetään seurakunnassamme su 12.8. klo 17. Aloitamme lyhyellä rukoushetkellä kirkossa. Toimituksen jälkeen siirrymme juhlasaliin, jossa nautimme kirkkokahvit ja -mehut sekä tutustumme seurakunnan alueella toimiviin ortodoksisen uskonnon opettajiin. Kaikki ekaluokkalaiset perheineen tervetuloa!

 

KULMAKIVI-FESTARIT OULUSSA 28. - 30.9.

Ortodoksisen nuorison ikiomat festarit pidetään jälleen 28.-30.9. Paikkana on Oulu ja järjestäjinä Ortodoksisten nuorten liitto sekä Oulun ortodoksinen seurakunta. Jyväskylästä tapahtumaan on tarkoitus lähteä yhteisellä bussilla.

Tarjolla tapahtumassa live-musiikkia moneen makuun (Kulmakivi-konsertin pääesiintyjä on Stepa!), jumalanpalveluksia, erilaisia toimintapisteitä ja tietysti mainiota seuraa. Alaikäraja on 12 eli kaikki kuutosluokkaiset ja sitä vanhemmat ovat tervetulleita mukaan. Vanhempien seurassa ovat nuoremmatkin tervetulleita, mutta festariohjelma on suunnattu 12-vuotiaasta ylöspäin. Lisäksi 29.9. järjestetään perhepäivä, johon pienemmätkin lapset voivat osallistua vanhempien kanssa, ja tarjolla on myös aikuisille suunnattu luento ja työpaja.

Luvassa on siis mahtava viikonloppu kaikenikäisille, joten kannattaa lähteä mukaan! Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan jäsenille tapahtuma ja kyyti maksavat vain 40 € / henkilö. Kyydin lisäksi hinta pitää sisällään lattiamajoituksen, ohjelman sekä ruokailut. Lisätietoja sivulta www.onl.fi/kulmakivi/ - ilmoittautumiset sähköpostilla Jyväskylän ortodoksiseen seurakuntaan 5.9. mennessä: jyvaskyla[AT]ort.fi!

 

KERHOT

Nuorten illat jatkuvat parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 18 kirkossa alkavan ehtoopalveluksen jälkeen nuorisotilassa rennon tekemisen ja yhdessäolon merkeissä. Ensimmäinen kokoontuminen on 5.9. Erityisesti leirinohjaajana toimimisesta kiinnostuneille nuorten illat ovat tärkeä osa tehtävään valmistautumista. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa. Tervetuloa!

Nuorisokuoro kokoontuu maanantaisin klo 17 seurakunnan juhlasalissa viikosta 36 eli 3.9. alkaen. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa. Tervetuloa!

Perhekerho on Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kohtaamispaikka lapsiperheille. Kerhoon ovat tervetulleita lasten ja vanhempien lisäksi myös isovanhemmat ja kummit, ja kerhoon voi tulla mukaan, vaikkei olisikaan ortodoksisen kirkon jäsen. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 10-11.30, viikosta 37 eli 12.9. alkaen. Yleensä kokoontumispaikkana on seurakunnan nuorisotila osoitteessa Rajakatu 39. Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Ohjelmaan voi tulla silloin tällöin muutoksia, joten kannattaa seurata tiedotusta. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Puuhakerho on ihan uusi juttu ja suunnattu alakouluikäisille lapsille, ja miksei mukaan voisi tulla eskarilaisetkin! Kerhossa askarrellaan, pelataan, leikitään ja puuhataan vaikka mitä mukavaa. Välillä kerhossa käytetään myös englannin kieltä, joten puuhailun lomassa voi oppia vähän kieliäkin. Kerhoa ohjaa Andra Aldea-Löppönen. Kokoontumiset nuorisotilassa tiistaisin klo 17-18 alkaen 4.9. Tervetuloa mukaan!

Poikien ponomarikerho on tarkoitettu kaikille kuusi vuotta täyttäneille seurakuntamme pojille ja nuorille miehille. Kerho kokoontuu yhdessä sovittavan aikataulun mukaan kerran kuussa jumalanpalveluksen, välipalan ja rennon puuhailun merkeissä. Syksyn ensimmäinen kokoontuminen on Jyväskylän kirkossa (Rajakatu 39) keskiviikkona 19.9. klo 17–18.30. Jos et pääse mukaan silloin, ilmoita kiinnostuksestasi kerhon vetäjälle, isä Kaarlolle (040 501 0324 / kaarlo.saarento[AT]ort.fi). Tervetuloa rohkeasti mukaan!

Kirkkokerho kokoontuu kerran kuussa sunnuntailiturgian aikana alkaen klo 10 seurakunnan vanhassa salissa (Rajakatu 39, sisäänkäynti kirkon pääovesta). Seuraavat kokoontumiset ovat 16.9., 28.10. ja 25.11. Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Kerhoon ovat tervetulleita alle kouluikäiset lapset sekä alakoululaiset. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. Tervetuloa mukaan!

 

Etsimme kerhoihin vetäjiä: jos olet kiinnostunut vetämään lasten tai nuorten kerhoja, ilmoittaudu virastoon ja jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä. Kerhon vetämisestä maksetaan palkkio ja siihen menee aikaa muutama tunti viikossa.

 

MUUTA MUKAVAA

YLIOPPILAAT JA AMMATTIIN VALMISTUVAT Seurakunta haluaa muistaa keväisin ja syksyisin ylioppilaita ja ammattiin valmistuvia seurakunnan nuoria. Ilmoita tietosi virastoon (jyvaskyla@ort.fi) 30.11.2018 mennessä.

NUORTEN AIKUISTEN VIIKONLOPPU 5.-7.10.

Syksyinen viikonloppu Pyhäkankaalla kutsuu taas nuoria aikuisia nauttimaan nuotion loisteesta, luonnossa liikkumisesta, hyvistä keskusteluista ja jumalanpalveluksista mitä mainiommassa seurassa. Varaa päivät kalenteristasi ja ilmoittaudu osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson[AT]ort.fi 15.9. mennessä. Osallistumismaksu 20 € sisältää ruoat, ohjelman ja majoituksen. Tervetuloa mukaan!

 

Tulostettava sivu