Nuoriso- ja perhetyö

 
 

AJANKOHTAISTA:

 

2018 LEIRIT

Perinteinen perheiden, lasten ja nuorten ikonileiri pidetään jälleen Pyhäkankaalla 4.-7.6.2018. Tule maalaamaan ikoneita, uimaan, saunomaan ja paistamaan makkaraa heti kesälomasi alkuun. Ilmoittautumiset seurakunnan virastoon, jyvaskyla(AT)ort.fi, 1.5. mennessä. Leirin hinta on 70 € / ikonimaalari ja 50 € / muut osallistujat.

Kristinoppileiri järjestetään 9.–16.6.2018 Pyhäkankaalla, päätösliturgia ja kirkkokahvit sunnuntaina 17.6. Jyväskylässä. Lisätietoja nuorisokanttori Jooalta p. 0500 991 621. Leirille ilmoittautuminen on päättynyt: peruutuspaikkoja voi tiedustella osoitteesta jooa.sotejeff-wilson(AT)ort.fi. Leirin hinta seurakunnan jäseniltä on 100 €, muiden osallistujien hinta määräytyy erikseen.

Lasten ja varhaisnuorten leiri 25.-28.6. Pyhäkankaalla. Leiri on tarkoitettu 7-14 -vuotiaille. Lisätietoja nuorisokanttori Jooalta p. 0500 991 621, ilmoittautumiset osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson(AT)ort.fi 21.5. mennessä. Leirin hinta on 60 €/seurakunnan jäsen, muiden osallistujien osalta hinta määräytyy erikseen.

Kaikille nuorille iästä ja taidoista riippumatta suunnattu Nuorten ortodoksinen musiikkileiri järjestetään tänäkin kesänä Pyhäkankaan leirikeskuksessa 30.7.-2.8.

Leirillä lauletaan ortodoksista kirkkolaulua, erilaista kuoro- ja lauluyhtyemusiikkia, soitetaan ja lauletaan kevyttä musiikkia, nuotiolauluja ja tehdään kaikkea musiikkiin liittyvää osallistujien harrastuneisuuden ja toiveiden mukaan. Laulunopettajat Alina Saarento ja Ella Kinnunen antavat yksityisopetusta ja johdattelevat meitä musiikin ilon löytämiseen. Lisää yksityiskohtia ohjelmasta varmistuu pitkin kevättä.

Leirin lähtökohtana ovat jumalanpalvelukset, hyvä ruoka, rento tunnelma, yhdessäolo ja musiikin ilo. Ilmoittautuminen 15.6. mennessä osoitteeseen jooa.sotejeff-wilson(AT)ort.fi. Leirin hinta on 40 €/leiriläinen. Tervetuloa mukaan!

Venäjänkielinen perheleiri 17.-19.8.2018 Pyhäkankaan leirikeskuksessa Uuraisilla. Leirin ohjelmassa on muun muassa slaavinkielisiä jumalanpalveluksia, venäjänkielistä opetusta, lapsille omaa ohjelmaa sekä saunomista ja ulkoilua. Leirille ovat tervetulleita kaikenikäiset seurakuntalaiset perheineen.

Leirin hinta seurakunnan jäsenille on 40 €/aikuinen ja 20 €/lapsi tai yhteishinta 100 €/perhe (4 henkilöä tai enemmän). Seurakuntaan kuulumattomille osallistujille leirimaksu on kaksinkertainen. Leirimaksu sisältää majoituksen ja ruokailut. Ilmoittautumiset pe 3.8. mennessä Lidialle, lidiaukkonen@suomi24.fi tai p. 040 718 8739.

 

EKALUOKKALAISTEN KOULUTIELLE SIUNAAMINEN

Ekaluokkalaisten koulutielle siunaaminen järjestetään seurakunnassamme su 12.8. klo 17. Aloitamme lyhyellä rukoushetkellä kirkossa. Toimituksen jälkeen siirrymme juhlasaliin, jossa nautimme kirkkokahvit ja -mehut sekä tutustumme seurakunnan alueella toimiviin ortodoksisen uskonnon opettajiin. Kaikki ekaluokkalaiset perheineen tervetuloa!

 

KULMAKIVI-FESTARIT OULUSSA 28. - 30.9.

Ortodoksisten nuorten liiton ja Oulun seurakunnan järjestämien nuorten festareiden yhteydessä pidetään tällä kertaa myös perhepäivä, jossa on omaa ohjelmaa myös aikuisille ja pienille lapsille. Lähdetään Jyväskylästä mukaan oikein isolla porukalla! Lisätietoja tapahtumasta ONL:n sivuilla onl.fi sekä seurakunnan ilmoituksissa. Varaa päivät kalenteriisi jo nyt!

 

KERHOT

Nuorisotyön kerhot ovat kesätauolla kesä-elokuussa. Syksyn kerhotoiminta alkaa viikolla 36 ja siitä tiedotetaan tarkemmin seuraavassa Aamun Koitto -lehdessä ja näillä internet-sivuilla. Alla mainitut kerhot ja piirit jatkavat toimintaansa myös ensi vuonna, minkä lisäksi uutena aloittaa tiistaisin järjestettävä lasten puuhakerho.

Nuorten illat jatkuvat syksyllä parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 18 kirkossa alkavan ehtoopalveluksen jälkeen nuorisotilassa rennon tekemisen ja yhdessäolon merkeissä. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa tai Instagramissa jkl_ort_nuoret. Tervetuloa!

Nuorisokuoro kokoontuu maanantaisin klo 17 seurakuntakeskuksessa. Seuraa tiedottelua Jyväskylän ortodoksinen nuoriso -ryhmästä Facebookissa. Tervetuloa!

Lapsikuoro / musakerho on suunnattu alakouluikäisille lapsille. Kerhossa lauletaan, kokeillaan erilaisia soittimia ja musisoidaan eri tavoin. Kokoontumiset nuorisotilassa (seurakuntakeskuksen alakerta) parillisten viikkojen tiistaisin klo 17-18. Tervetuloa mukaan!

Perhekerho on Jyväskylän ortodoksisen seurakunnan kohtaamispaikka lapsiperheille. Kerhoon ovat tervetulleita lasten ja vanhempien lisäksi myös isovanhemmat ja kummit, ja kerhoon voi tulla mukaan, vaikkei olisikaan ortodoksisen kirkon jäsen. Kerho kokoontuu keskiviikkoisin klo 10-11.30. Yleensä kokoontumispaikkana on seurakunnan nuorisotila osoitteessa Rajakatu 39. Kokoontumiset jatkuvat syksyllä viikosta 36 alkaen. Ohjelmasta ilmoitetaan tarkemmin seurakunnan kotisivulla ja Facebookissa. Ohjelmaan voi tulla silloin tällöin muutoksia, joten kannattaa seurata tiedotusta. Tervetuloa mukaan toimintaan! 

POIKIEN PONOMARIKERHO

Poikien ponomarikerho kaikille kuusi vuotta täyttäneille seurakuntamme pojille ja nuorille miehille kokoontuu kerran kuussa. Lisätietoja kerhosta ja kokoontumisten aikataulusta isä Kaarlolta (040 501 0324 / kaarlo.saarento@ort.fi). Tervetuloa rohkeasti mukaan!

 

LASTEN KIRKKOKERHO

Alle kouluikäisille ja alakoululaisille lapsille tarkoitettu kirkkokerho kokoontuu kerran kuussa. Kokoontumiset ovat sunnuntaisin klo 10 vanhassa salissa (Rajakatu 39, käynti kirkon ovesta). Kokoontumiset jatkuvat kesätauon jälkeen syyskuussa.

Kerhossa on kirkkoon ja kirkkovuoteen liittyvää puuhastelua ohjaajan johdolla. Kerhoon ovat tervetulleita alle kouluikäiset lapset sekä alakoululaiset. Ohjaaja tuo lapset kirkkoon liturgian loppupuolella ennen ehtoollista. Kerhon ohjaajana toimii Andra Aldea-Löppönen. Tervetuloa mukaan!

 

Etsimme kerhoihin vetäjiä: jos olet kiinnostunut vetämään lasten tai nuorten kerhoja, ilmoittaudu virastoon ja jätä yhteystietosi, otamme sinuun yhteyttä. Kerhon vetämisestä maksetaan palkkio ja siihen menee aikaa muutama tunti viikossa.

 

 

 

 

 

Tulostettava sivu