Ilomantsin ortodoksinen seurakunta

Tervetuloa seurakunnan sivuille!

Tietoja seurakunnan jumalanpalveluksista kerhoista, kuoroista ja piireistä kansliasta p. 013 881 084, avoinna ma, ke ja pe klo 9-12 ja muuna aikana ajanvarauksella.

Pyhä Profeetta Elian kirkko, kuva: Tarja Patrikainen

 

KIRKON TOIMINNAN TUKEMINEN – Auta sinäkin!  

Jokaisella kirkon jäsenellä on omat lahjansa. Ihmisten omat lahjat muodostavat luovan ja aktiivisen kirkon. Omat lahjamme voimme käyttää lähimmäisemme auttamisessa, kirkon kaunistamisessa ja seurakunnan kerhojen pyörittämisessä. Oma apumme voi olla ajan antamista, tarvikkeiden lahjoittamista mutta myös taloudellista tukemista.

Ilman seurakuntalaisten/kuntalaisten apua monta asiaa jäisi seurakunnassa tekemättä. Kiitos kaikille avusta! Jos sinäkin haluat tulla auttamaan, ilmoittaudu vapaaehtoiseksi! Jos taas haluat tukea seurakunnan toimintaa rahallisesti tai tarvikkeiden muodossa, ota yhteyttä! 

Yhdessä voimme rakentaa rakkauden kirkkoa!

isä Ioannis Lampropoulos

kuva: Tarja Patrikainen

Seurakuntakeskuksen osoite:

Kirkkotie 17, 82900,Ilomantsi

Kanslia: puh 013 881 084 

khra Ioannis Lampropoulos

puh 050 357 3675

 

Jumalanpalveluskalenteri

Mikäli alla oleva kalenteri ei näy, saattaa selaimesi mainosten estäjä (ad block) estää sen näkymästä. Ota mainosten esto pois ort.fi sivustolla, voit myös katsoa kalenterin tästä

Eri kalenteri näkyvät eri värein: Jumalanpalveluskalenteri Tapahtumakalenteri

Voit tilata jumalanpalveluskalenterisi älykännykkääsi.

Applen kännykällä (tai tietokoneella): # Tule sillä laitteella mihin kalenterin haluat, tälle sivulle. # Klikkaa sen kalenterin linkkiä minkä haluat tilata: Jumalanpalveluskalenteri - Tapahtumakalenteri (ei siis yllä näkyvää Google Kalenteri kuvaketta). # Laite kysyy, haluatko tilata valitsemasi kalenterin, klikkaa ”tilaa”. # Kalenteri päivittyy tämän jälkeen automaattisesti laitteen kalenteri sovellukseen.

Android kännykällä (edellyttää Gmail sähköpostitiliä): # Tule tietokoneen nettiselaimella (ei siis kännykän selaimella) tälle sivulle. # Klikkaa yllä näkyvää ’+ Google Kalenteri’ kuvaketta. # Selaimesi ohjautuu googlen kalenteri sivulle (ja pyytää mahdollisesti kirjautumaan sisään), sekä kysyy ”Haluatko lisätä nämä kalenterit…”, valitse mitkä kalenterit haluat tai valitse tilaa kaikki. # Ota nyt kännykkä ja Avaa kalenteri sovellus (Google Calendar app) # Klikkaa kalenterin vasemmasta yläkulmasta kolmea viivaa (josta aukeaa valikko) # Rullaa valikkoa alaspäin ja valitse ‘asetukset’ (rattaan kuva) # Gmail-kohdan alla näkyy tilaamasi kalenterit, klikkaa kaikkia tilaamiasi kalenterita # Aseta niissä ‘synkronointi’ vipu päälle-asentoon # Kalenterit päivittyvät tämän jälkeen automaattisesti puhelimesi kalenteri sovellukseen.

 

Facebook

 

 

Kirkollishallitus päätti 8.9. käynnistää yhteistyössä Karjalan hiippakunnan seurakuntien kanssa selvityksen, jonka tavoitteena on seurakuntien uudelleenjärjestäytyminen. Arkkipiispan esityksessä tavoitteeksi on asetettu kaksi seurakuntaa ja tavoiteaikatauluksi vuosi 2020.

Arkkipiispan kutsusta Karjalan hiippakuntien kirkkoherrat kokoontuivat Kuopioon 18.9. keskustelemaan esityksen sisällöstä ja siitä, mitä se käytännössä tarkoittaa. Kokoukseen osallistui myös kirkollishallituksen pappisjäsen rovasti Markku Salminen. Isä Markku avasi esityksessään päätöksen sisältöä ja peilasi sitä muutosjohtamiseen. Kirkkoherrat keskustelivat prosessin kulusta ja tulevista haasteista.

Arkkipiispa nimesi prosessin eteenpäin viemiseksi ohjausryhmän, johon kuuluvat Kuopion kirkkoherra Timo Honkaselkä, Joensuun kirkkoherra Tuomas Järvelin, palvelukeskuksen johtaja Sirpa Koriala, Ilomantsin kirkkoherra Ioannis Lampropoulos ja Jyväskylän kirkkoherra Timo Mäkirinta. Ohjausryhmän tavoite on seurata selvityksen etenemistä ja aikataulua.

Kirkollishallitus on lähettänyt asian lausunnoille Karjalan hiippakunnan seurakuntiin. Lausunnon liitteeksi seurakunnilta toivotaan esityksestä nelikenttäanalyysi (SWOT) helpottamaan eri näkökulmien löytämistä asiassa. Lausunnot on pyydetty lähettämään kirkollishallituksen sähköpostiin jouluun mennessä.

Lausunnoissa voi tuoda esille myös mahdollisia vaihtoehtoisia seurakuntien yhteisiä malleja, jotka turvaavat kirkon toiminnan Karjalan hiippakunnan alueella pitkällä aikavälillä.

Seurakuntalaiset voivat edelleen osallistua muutosprosessiin vastaamaan kyselyyn, joka avautuu tästä linkistä:

https://fi.surveymonkey.com/r/karjalanhpkkysely

Selvitystyön ohjausryhmä tiedottaa prosessin etenemisestä Aamun Koitossa. Asia on esillä myös kirkon ja seurakuntien sivuilla.